قسمت سی و پنج آموزش تری دی مکس

ساخت وبلاگ
ین شی را می توانیم ,انیمیت کنیم و سیستم رشد آن را به صورت انیمیت نمایش بدهیم و یکی از قابلیتهای استفاده این شی در داخل صحنه ,به طور مثال برای ایجاد نمودن انفجار می باشد.

در این گزینه خاصیتهای creation method , keyboard entry  موجود نمی باشد ,ولی از خاصیت کنترل برخوردار می باشد.

با رفتن در panel modify  به پارامترهای مختص این شی دسترسی پیدا می کنیم که توسط گزینه اول می توانیم شعاع شی را مشخص نماییم , توسط گزینه radial segs ,segment  های آنرا مشخص می کنیم و با بکارگیری از گزینه ting width  , عرض شی را تبعیین می نماییم.

همچنین می توانیم تعداد segment  های پهلوها و ارتفاع شی و همین طور ارتفاع کلی شی را نیز تعیین نماییم.

از خاصیتهای موجود در قسمت ring wave timing  هم می توانیم استفاده نماییم , که با فعال نمودن گزینه no growth  ,شی رشدی را نخواهد داشت زمانیکه timeline  را فعال می نماییم و play  می کنیم , رشدی را نمایش نخواهد داد , در صورتیکه گزینه grow and stay  را فعال کنیم وقتی timeline  را play  می کنیم ,تا یک قسمتی شی رشدی را خواهد داشت و بعد stop  می شود و بعد از frame  مورد نظر آغاز می شود تا فریمی که در قسمت end time  معین می شود در صحنه حضور خواهد داشت ,از فریم 0 تا فریم 60 به عنوان مثال.

به طور مثال اگر در قسمت start time  عدد صفر را در نظر بگیریم و در قسمت grow time  عدد 20 را تایپ کنیم و در گزینه end time  عدد 50 را بکاربگیریم , شی ما از فریم صفر تا فریم بیست عملایات رشدش صورت می پذیرد و تا فریم پنجاه در داخل صحنه حضور خواهد داشت و بعد از آن حذف خواهد شد.



زمانیکه گزینه cyclic growth  را انتخاب نماییم , یک سیکلی را برای نوع رشد شی     می توانیم مشخص نماییم , بدین معنی که شی ما به صورت توالی رشد خواهد کرد و تا فریمی که برای آن مشخص کرده ایم می تواند در داخل صحنه حضور داشته باشد.

 

Rollout  بعدی , Outer edge breakup  می باشد, که با فعال نمودن این گزینه قادر     می باشیم تعداد برآمدگی ها و فرورفتگی ها را مشخص نماییم, زمانیکه از گزینه major cycles  استفاده می نماییم , با بالا بردن این گزینه تعداد فرورفتگی و برآمدگی های      بزرگ لبه شی را مشخص می کنیم و زمانی این عمل برای ما قابل رویت می شود که گزینه width flux  را بالا ببریم , در این صورت فرورفتگی ها را می توانیم مشاهده نماییم.

با بکارگیری از گزینه crawl time  قادر می باشیم ,میزان انیمت شی را تعیین نماییم که هر چقدر میزان عددی این گزینه کم شود ,سرعت شی افزایش می یابد و مقدار عددی مثبت این گزینه موافق جهت عقربه های ساعت عمل می کند و مقدار عددی منفی این گزینه خلاف جهت عقربه های ساعت عمل خواهد کرد.



توسط گزینه minor cycles  ,قادر می باشیم که برآمدگی ها و فرورفتگی های کوچک و ریز شی را تعیین نماییم و در صورتی این برآمدگی ها و فرورفتگی قابل رویت می شوند که گزینه width flux  را بالا ببریم و با بکارگیری از گزینه crawl time  , می توانیم زمان حرکت برآمدگی ها و فرورفتگی را مشخص نماییم که مقدار عددی مثبت این گزینه موافق جهت عقربه های ساعت عمل می کند و مقدار عددی منفی این گزینه خلاف جهت عقربه های ساعت عمل خواهد کرد.

Rollout  بعدی , inner edge breakup  می باشد که همان گزینهای outer edge breakup  را دارا می باشد , با این تفاوت که اتفاقات این قسمت در داخل شی رخ       می دهند.

خاصیت  texture coordinates  که توسط این گزینه قادر به مشاهده map  بر روی شی را در دسترس ما قرار می دهد و به وسیله گزینه smoothing  نیز قادر به فعال و غیر فعال نمودن گروه های هموار سازی خواهیم بود.

 

گزینه بعدی در این قسمت شی prism  می باشد که توسط آن منشوری در داخل صحنه خلق خواهیم کرد.

با drag  نمودن سطح مقطع شی خلق خواهد شد و با رها نمودن drag  جهت شی را مشخص خواهیم کرد و با کلیک نمودن این جهت تثبیت خواهد شد و بعد ارتفاع را معین می کنیم و زمانیکه کلیک کنیم , ارتفاع تثبیت خواهد شد.

در قسمت creation method  دو حالت isosceles , base/apex  موجود می باشد ,با انتخاب گزینه isosceles  ,شی را به صورت متساوی الساقین خلق خواهد کرد و با استفاده از گزینه base/apex  , baseشی به صورت متغییر, تغییر خواهد کرد.

با استفاده کردن از قابلیت کنترل تمام اضلاع شی را به صورت مساوی در اختیار ما قرار خواهد داد.

با رفتن در panel modify  می توانیم ,تغییراتی بر روی پارامترهای شی ایجاد نماییم.

پهلوهای یک , دو و سه و همچنین ارتفاع شی را تغییر دهیم و همین طور تعداد segment  های پهلوها و ارتفاع را نیز می توانیم ویرایش نماییم.

گزینه generate mapping cords  نیز در مورد این شی هم موجود می باشد.

 

آخرین شی در این بخش ,hose  می باشد که توسط این گزینه یک شی قابل انعطاف  بین دو object  که خودمان مشخص می کنیم ایجاد نماییم, با حرکت دادن دو شی , hose  نیز تحت تاثیر آنها قرار گرفته و به نوع حرکت آنها واکنش می دهد.

این شی قسمت creation method , keyboard entry  را دارا نمی باشد.

با drag  نمودن سطح مقطع شی را می کشیم و با رها کردن آن ارتفاع ایجاد می شود و با کلیک نمودن این ارتفاع تثبیت خواهد شد.

زمانیکه به panel modify  می رویم , پارامتر های شی در دسترس ما قرار می گیرد.

گزینه اول free hose  می باشد که شی Hose را به عنوانی یک شی مستقل در صحنه ایجاد خواهد کرد و توسط گزینه height   در قسمت free hose parameter  ,ارتفاع شی را تعیین کنیم.

گزینه بعدی bound to object pivot   می باشد که این گزینه شی ما را به pivot  اشیایی که مشخص می نماییم مقید می کند.

دو شی در بالا و پایین ,شی Hose  ایجاد می کنیم ,با فعال کردن گزینهpick top object  شی بالای,شی hose  را انتخاب می نماییم و مجددا با فعال نمودن گزنیه pick bottom object  ,شی پایین ,شی hose  را انتخاب می نماییم , در این شرایط شی hose  مقید میشود به دو شیی که ایجاد کرده ایم و با حرکت دادن شیbox  , شی Hose هم تحت تاثیر آن حرکت خواهد کرد.



توسط گزینه tension  پیوستگی یا کشش آن را نسبت به قسمت بالا و پایین شی مشخص می کنیم.

در قسمت common hose parameters  قادر می باشیم ,تعداد segment  های شی را تعیین نماییم .

زمانیکه گزینهflex section enable  را غیر فعال کنیم, تمام فرورفتگیها و برجستگیها از بین می روند.

توسط گزینه starts ,ends  ,که بر اساس درصد می باشند ,قابلیت جابجایی فرورفتگیها و برجستگیها را در دسترس ما قرار می دهد و توسط گزینه cycles  می توانیم تعداد تناوب و توالی این برجستگی ها را تعیین نماییم و آنها را کم یا زیاد کنیم و زمانیکه ارتفاع و یا تعداد segment  ها نسبت به عددی که در داخل cycles  انتخاب می نماییم ,کم باشند, دیگر برجستگی ها و تناوب آنها را نمایش نخواهد داد.

با بکارگیری از گزینه diameter  می توانیم ,شعاع شی را مشخص نماییم و توسط گزینه smoothing  گروه های هموار سازی در گزینه های مختلف در اختیار ما قرار می گیرند.

زمانیکه گزینه render able  را غیر فعال نماییم ,شی ما دیگر در رندر شرکت نخواهد کرد و قابلیت رند پذیری نخواهد داشت و همچنین در این شی نیز خاصیت generate mapping cords  نیز موجود می باشد.

در حال حاضر hose  ما روی حالت round hose  میباشد که در این قسمت شعاع و تعداد segment  های پهلو را می توانیم تعیین نماییم.

در صورتیکه روی گزینه rectangular hose  کلیک نماییم , شی را به صورت چهار وجهی نمایش خواهد داد و می توانیم طول و عرض آن را مشخص نماییم, همچنین قادر         می باشیم لبه ها را بخی بزنیم توسط گزینه fillet  ,ولی در صورتی این عمل امکان پذیر می شود که تعداد segment  ها, در قسمت fillet  را افزایش دهیم و بابکارگیری از گزینه rotation  , چرخشی بر روی شی ایجاد خواهد شد.

تاریخچه ای از تری دی مکس...
ما را در سایت تاریخچه ای از تری دی مکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : c3dmaxlearnd بازدید : 212 تاريخ : جمعه 21 آبان 1395 ساعت: 19:47