آشنایی با محیط نرم افزار تری دی مکس و نکاتی که شاید ندانید

ساخت وبلاگ

این نرم افزار صدها و شاید هزارها دستور دارد، برای همین محیط آن طوری طراحی شده است که بیشتر دستورات آن پنهان و مخفی است. بنابر این کسانی که با این برنامه زیاد کار نکرده اند، در پیدا کردن دستورات این نرم افزار دچار مشکل می شــونـد. بـــنا براین کمی طول می کشد تا جای هر دستور و روش رسیدن به برخی از دستورات را پیدا کرد...

بررسی صفحه تصویر اصلی مکس:

صفحه تصویر اصلی مکس بر اساس عملکرد هر مجموعه از طراحی شده است. دستورات در داخل منوها، نوار ابزار، ماژول ها و پنجره ها قرار گرفته اند تا حد اکثر فضای ممکن برای طراحی باقی بماند. علاوه بر اینها نمادهای کوچکی که با کلیک کردن دکمه سمت راست ماوس روی هر قسمت از این صفحه ظاهر می شود نیز همگی روش های میانبر اجرای دستورات هستند.  


ویوپورت ها (پنجره های دید):

ویوپورتها (View Ports) یا ((پنجره های دید)) در واقع پنجره هایی هستند که از آنها به صحنه ای که ساخته ایم نگاه می کنیم.

تری دی مکس حد اکثر می تواند چهار ویوپورت را در خودش نشان دهد. می توان اندازه ویوپورت را آنقدر بزرگ کرد که فقط در صفحه یک ویوپورت قرار گیرد. این ویوپورت ها دارای نماهای مختلفی مانند: بالا، پایین، راست، چپ، جلو، عقب، دوربین و پرسپکتیو (منظره) و غیره است. در شکل نمای پرسپکتیو در حالت فعال قرار دارد.

پانل های دستوری:

پانل های دستوری ((Command Panels)) این امکان را می دهند که به بسیاری از مدل سازی ها یا انیمیشن ها دسترسی داشته باشیم. علاوه بر این، توسط  پانل های دستوری شما می توانید نحوه نمایش صحنه را کنترل کرده و به برنامه های خدماتی (Utilities) موجود در متن دسترسی پیدا کنیم. برای باز کردن پانل های دستوری باید روی دکمه تب که در بالای این ناحیه قرار گرفته است کلیک کنید تا آن پانل باز شود.

اضافه کردن اجسام موجود در فایل های دیگر به صحنه:

این نرم افزار خصوصیتی دارد که می توان اجسامی را که در فایلهای دیگر ساخته ایم را به فایل دیگری اضافه کنیم و یا جانشین اجسام داخل فایلمان کنیم. که به ادغام کردن اجسام در یک صحنه ((Merge)) و به جانشین کردن اجسام در یک صحنه ((Replace)) گفته می شود. البته باید این اجسام دارای فرمتی باشند که در محیط نرم افزار قابل قبول باشند. مانند فرمت های .CHR و .MAX

 اگر بخواهیم جسمی با فرمت غیر از آن را وارد کنیم، باید از دستور واردات ((Import)) استفاده کنیم. مانند فرمت های .AI,.DWG,.DXF,.VW,.VRML,.XML .3DSوغیره

اگر خواسته باشیم اجسامی را که در 3d Max ساخته ایم، را در نرم افزار سه بعدی سازی دیگری استفاده کنیم می توانیم با دستور صاردات ((Export)) آن را به فرمت جهانی فایلهای سه بعدی گرافیکی تبدیل (مانند: 3DS,.DXF.) کنیم.

ساختن اجسام:

برای اینکه بتوانیم در محیط سه بعدی جسمی را طراحی کنیم باید تعریف درستی از اشکال هندسی را در ذهن داشته باشیم. مانند جنس، رنگ، حالت آن درموقعیت های مختلف ،طرز قرار گرفتن آن بر روی اجسام و…

اجسام اولیه:

محیط 3d طوری طراحی شده است که برخی از اشکال ساده هندسی((Standard Primitives)) را مانند: مکعب، کره، مخروط و… همچنین این نرم افزار دارای برخی از اشکال اضافی ((Extended Primitives))  نیز است. 

تاریخچه ای از تری دی مکس...
ما را در سایت تاریخچه ای از تری دی مکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : c3dmaxlearnd بازدید : 329 تاريخ : جمعه 29 بهمن 1395 ساعت: 9:54