خرید بک لینک

فرمان undo از طریق گزینه ctrl+z عملیات انجام شده در داخل نما را لغو و فرمان redo با استفاده از گزینه ctrl + y عملیات لغو شده را بر میگرداند؛ این دو فرمان در منوی edit موجود هستند.

این دو فرمان در منوی main tool bar هم موجود هستند با این تفاوت که با کلیک راست روی redo و undo میتوان گذشتهای از تمام اعمال انجام شده را مشاهده کرد.

بعضی از اعمال مانند reset transform، collapse کردن یک شی از طریق منوی utility و یا اینکه فایل جاری روی فایل دیگر ذخیره شود قابل undo کردن نیستند. برای آنکه از فایلهای موجود back up بگیریم و از آنها بتوانیم دوباره استفاده کنیم میتوان از گزینه hold استفاده کرد.

با استفاده از hold، یک فایل در داخل فلدر auto back up با پسوند mx ذخیره میشود و نیز میتوانیم مسیر auto back up را از طریق configure use تغییر دهیم. وقتی فایلی را hold میکنیم، این امکان وجود دارد که از طریق گزینه fetch فایل را دوباره بازخوانی کنیم.

وقتی گزینه fetch را فعال میکنیم تمام اعمال انجام شده توسط redo و undo در نرمافزار پاک شده و بنابراین فایل hold شده به نام hold .max, fetch باز خوانی خواهد شد. با انتخاب گزینه delete اشیای انتخابی حذف شده که مساوی کلید delete از روی کیبورد است.
وقتی میخواهیم دستهای از اشیای مورد نظر را برای انجام اعمالی خاص مانند حرکت دادن همه اشیا و یا ایجاد انیمیت بر روی دستهای از اشیا انجام دهیم از گزینه group استفاده میکنیم.

وقتی گروهی را ایجاد میکنیم میتوانیم نامی را برای آن انتخاب کنیم و نیز با انتخاب شی از گروه، تمام گروه با هم انتخاب شده و میتوانیم اعمال مورد نظر را انجام دهیم.
با ایجاد گروه، این گروه دارای محور مختصات شخصی (local coordinate) و نیز Pivot point خاصی است که pivot در مرکز گروه و نیز هر کدام از اشیا به طور فردی pivot مخصوص به خودشان را دارند و در نرمافزار گروه به عنوان شی شناخته میشود.

وقتی از منوی گروه، گروه را باز میکنیم یک کادر صورتی رنگ که اشیا در آن احاطه شده ظاهر میشود که نام شی گروه شناخته میشود.
با فشردن کلید H کیبورد، بعنوان مثال با ایجاد سه شی در داخل محیط و فعال کردن فرمان گروه، در بالای کادر select object، گزینه گروه موجود است که عنوان object گروه را دارد؛ به عبارت دیگر با حرکت دادن object گروه، همه اشیا با هم حرکت کرده ولی با انتخاب شی داخل گروه به صورت شخصی، شی مورد نظر به صورت شخصی حرکت میکند.

زمانیکه فرمان ungroup را فعال میکنیم گروه مورد نظر حذف شده و اشیا به صورت شخصی و فردی دوباره در اختیار ما قرار میگیرند.

با کمک فرمان open میتوانیم گروه را باز کنیم و کارهای مورد نظر را روی شی به صورت شخصی انجام داده و پس از انجام اعمال ویرایش دوباره گروه را ببندیم.
وقتی بر روی یک گروه انیمیشنی را ایجاد کردهایم با فعال کردن گزینه ungroup کلیدهای انیمیت از بین میروند، به این دلیل که object گروه از بین رفته و با از بین رفتن شی کلیدهای انیمیشن هم از بین میروند.

برچسب: نویسنده: زهرا پورعلی تاريخ: سه شنبه 4 آبان 1395 ساعت: 4:55

صفحه بندی